Besøk av Jackline A. Nielsen og Rangen fra MiRA – Senteret

I dag har vi hatt besøk av Jackline A. Nielsen og Rangen fra MiRA – Senteret. De har hatt som tema valgworkshop om valgopplæring, valgkampanje og valg.

MiRA – Senteret er et ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn, det er en møteplass for alle kvinner og jenter som er samfunnsengasjerte og aktive. I dag var det valgopplæring for elevene på skolen, men ikke for et bestemt parti. Powerpointen til damene startet med å fortelle om alt som foregår og hva som jobbes med på MiRA – Senteret. I dag snakket de om valg. Hvert år har senteret noe som heter valgkampanje, for å få flere med minoritetsbakgrunn til å stemme. «Du stemmer nå for din framtid» sa foreleseren Jackline.

Senteret jobber med å øke valgdeltakelse. Egen brosjyre er laget som er lett å forstå, elevene kunne ta en brosjyre på slutten.

Elevene har blant annet lært om hva stemmerett er og et demokrati. Om egne interesser for å stemme i valget. Hvordan man påvirker politiske saker. Elevene fikk spørsmål om dette og kunne svare hva de tenkte. Mange elever hadde interessante spørsmål og innlegg til det som ble sagt og fulgte nøye med på det som ble sagt. Elevene har lært om hva slags forskjellige typer valg vi har i Norge og hvorfor vi har dem. De har også lært om hvilken tjenester kommunene har ansvar for og hvilken tjenester fylket har ansvar for.

Elevene har også hatt gruppearbeid om valget og oppsummering med alle til slutt.

Det var en veldig lærerik dag og elevene var veldig engasjerte og interesserte i dette tema.

Besøk av Jackline A. Nielsen og Rangen fra MiRA – Senteret
Rull til toppen