God ramadan – til enhver

     Ramadan måned

 «Ramadan er den niende måneden i den islamske  kalender og islams fastemåned. Det mest framtredende  aspektet ved akkurat denne måneden er en faste som  blir praktisert fra soloppgang til solnedgang av troende  muslimer. 

Wikipedia

 Ramadan – ikke bare for «troende muslimer»! Ramadan er også en kulturell og sosial markering i tillegg til den religiøse, en stor tid for fest, samvær og refleksjon. Kanskje lik andres jul – der det også er plass for mange; kristne og ikke-kristne? Det er hyggelig å kunne være sammen, i respekt.

Dette er tradisjonelle rammer for ramadan: Det er muslimenes årlige fastemåned. En skal holde seg unna både mat og drikke mellom soloppgang og solnedgang, og avstå i samme tid fra både sex og tobakk. Refleksjon og ettertanke hører til, om hvordan forbedre seg selv, til et bedre menneske.

Kanskje også bli mer takknemlig, over det en har fått? Og stille spørsmål ved de mange luksusprodukter vi har gjort til del av vår tilværelse – er de egentlig nødvendige i vår daglige hverdag?

Det å faste er også ment å styrke bevissthet for og medfølelse med de som lever i sult og fattigdom, i krig og med andre katastrofer. I fastetiden samles inn penger, klær og andre goder til de som har mindre enn en selv. Solidaritet, medansvar og oppmerksomhet på vanskeligstiltes liv er viktig i ramadan – som det for øvrig også skal være ellers.

           

Støtt Urtehagens barnehjem på Afrikas horn!

Se video om barnehjemmet her:Trykk her.

 

Hilsen

Trond Ali Linstad

God ramadan – til enhver
Rull til toppen