Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

NYHETER

Kvinners rettigheter i Islam

13/11/2018
Det er et stadig tilbakevendende spørsmål om kvinners rettigheter i Islam. Er ikke kvinner undertrykt? Jo, de kan være det! Mange sider ved tradisjonen innebærer at kvinner ikke har de samme rettigheter som menn til selvutfoldelse, samfunnsdeltakelse og læring. Men Islam er ikke slik! Tvert om, Islam likestiller kvinner og menn! Det følgende er noen punkter til det: Kvinner og menn kan delta i samfunnsmessig sosialt og politisk arbeid på lik linje. I tidligere tider...
Les mer

Innsamling til barnehjemmet!

05/11/2018
Urtehagen skole samarbeider med Urtehagen International, og samler inn penger til Urtehagens barnehjem i Burao i somaliske områder på Afrikas horn. Her ser du bilder fra innsamlingen, og fra barnehjemmet. Vi er glade for å være venner med barnehjemmet!
Les mer

Kokeboka 2018 er klar!

24/05/2018
Elevene våre har laget kokebok med sine favoritt-oppskrifter! Her finner du mye forskjllig og god mat! Kanskje du skulle lage noe nytt idag?   Her kan du se kokeboka vi har laget: KOKEBOK 2018
Les mer

Hvorfor faster muslimer?

24/05/2018
Ramadan – fastemåned for muslimer Nå er det ramadan; fastemåned for muslimer. Hvorfor faster muslimer? Det er flere grunner for det. Mange mennesker faster Vi kan begynne med dette, at det er mange mennesker som faster! Faste hører til i flere livssyn, som for eksempel kristendom. Mange faster av helsemessige grunner; å la være å spise for en stund kan være godt for kroppen. Faste kan virke godt mentalt, med avhold fra mat og drikke...
Les mer

Mattips under Ramadan

22/05/2018
Mat og drikke under ramadan Dersom du spiser godt sammensatte måltider mellom solnedgang og soloppgang, vil du få i deg de næringsstoffene du trenger. Mat er en viktig del av ramadan. Ramadan har to måltider i løpet av et døgn, en frokost (suhur) og en middag (iftar). Det er viktig at disse to måltidene settes sammen slik at de gir tilstrekkelig energi og alle de næringsstoffene kroppen trenger. Det er også viktig å sørge for...
Les mer

Riktig god Ramadan til dere alle! Og riktig god helse under Ramadan!

22/05/2018
Vi ønsker alle en riktig god Ramadan! Skolen ønsker å dele nyttig og god informasjon om helse under Ramadan. Les mer:
Les mer

Dugnad på Bekkelagstunet!

22/05/2018
Før 17.mai/Ramadan/Pinse hadde elevene stor ryddedugnad på Bekkelagstunet! Fin innsats for vårt miljø!
Les mer

Besøk i Domkirken, og i Islamic Cultural Centre

21/12/2017
Avslutning før ferien. Den siste uka før juleferien besøkte vi en kirke og en moské som en del av religionsfaget på skolen. Vi var på besøk i Domkirken, og i Islamic Cultural Centre. Der ble vi tatt godt imot, og fikk en omvisning, og vi fikk stille spørsmål. Nå tar vi en riktg god og velfortjent ferie!
Les mer

Avslutningsfest på skolen!

20/12/2017
Idag var det avslutningsfest på skolen! Vi har spist god mat, og danset til musikk fra mage ulike land. Vi har sunget Tala Al Badru sammen, og sendt våre varme tanker til Al-Quds.
Les mer

Besøk til NRK

15/12/2017
Idag dro vi på besøk til NRK. Vi fikk omvisning både i radiohuset og i TV-huset. Vi fikk se Dagsnyttstudio, Studio 1 og 2, kostymelageret og radioteateret. Gøy å se mediearbeid på nært hold!
Les mer

Besøk fra barnevernstjenesten i Gamle Oslo

01/12/2017
Vi har jobbet med tema familie og barn på skolen i noen uker nå. Vi har også lært om barnevernet. Vi fikk besøk fra barnevernstjenesten i Gamle Oslo, og det var veldig fint å høre hvordan de jobber. Elevene hadde også mange gode spørsmål!
Les mer

Guro Waage fra Norges astma- og allergiforbund

15/11/2017
Idag hadde vi besøk av Guro Waage fra Norges astma- og allergiforbund, og Hilde Berge fra Barne- og ungdomsklinikken på Ullevål universitetssykehus. Tema idag var kosthold, allergi og intoleranse. I pausen serverte de sunn mat!
Les mer
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.